Tux


Getama vækker original stol fra Nanna og Jørgen Ditzel til live

Nanna og Jørgen Ditzels lænestol og skammel fra 1955 får nye ben at stå på, når Getama atter sætter den i produktion. Det klassiske møbel er inspireret af snittet i en smoking, og de knivskarpe linjer er både en pryd for øjet og en garanti for enestående siddekomfort.

Tux er ikke ét, men to elementer: Stol og skammel. Formsproget og de to dele bygger på erkendelsen af, at optimal siddekomfort kræver, at fødderne kan placeres i lige linje med ben og hofte. Tux er et udtryk for den stræben efter harmoni, der løber som en rød tråd gennem hele Ditzelægteparrets berømmede katalog af møbler.

Også i sin 2018-udgave står lænestolen som en stilren manifestation af Nanna og Jørgen Ditzels ambition om perfektion. Parret var kendt for deres utrættelige eksperimenter med materialer, former og farver – og for ikke at helme, før de havde opnået præcis det udtryk og den komfort, de var på jagt efter. På mange måder er Tux en hyldest til to af Danmarks mest betydningsfulde designere, og derfor glæder vi os til at introducere den på markedet igen, siger Getamas direktør og ejer Jesper Temp.

Skræddersyet komfort

De stramme, lige linjer er næsten til at skære sig på, og dét er en del af hemmeligheden bag stolens letgenkendelige og mageløse udtryk. Men modsat hvad man måske skulle tro, fremmer det ulastelige udtryk faktisk siddekomforten. Skammel og sæde smyger sig således nænsomt om fødder og ben – og er skabt til flittig brug. At sidde i stolen er som at bevæge sig rundt på bonet sildebensparket i en velsiddende smoking: Man føler sig så elegant og veltilpas, at man automatisk ranker ryggen.

Det har været en naturlig udfordring for Getama at sikre, at stolen lever op til designernes ekstreme krav til kvalitet. Med egen fabrik har den nordjyske produktionsvirksomhed helt særlige forudsætninger og kompetencer for at kunne følge selv den mindste detalje til dørs, både når det kommer til snedkerarbejdet og polstringen.